KOULUTUS

Uusi showpainikoulutus alkaa helmikuussa 2024!

Hae mukaan pääsykokeisiin lomakkeella viimeistään 21.1.2024. Pääsykokeet järjestetään 10.2.2024 Porvoossa ja niihin kutsutaan hakemuksen ja motivaatiokirjeen perusteella. Hakijan on oltava vähintään 18-vuotias. Pääsykoevalinnoista ilmoitetaan henkilökohtaisesti viimeistään 31.1.2024. Samalla valituilta laskutetaan 30 euron pääsykoemaksu. Pääsykokeissa tarkistetaan maksukuitti.

Lisätietoja hakuprosessista, pääsykokeista ja koulutuksesta: [email protected]


USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Koulutuksen hinta: Koulutus maksaa 900 euroa ja se sisältää Suomen Showpainiliitto ry:n painijajäsenyyden kaudelle 2024–2025. Koulutusmaksu suoritetaan sovitusti osissa tilisiirtoina. Koulutusta ei voi tällä hetkellä maksaa liikunta/kulttuurieduilla. Koulutettavia suositellaan hankkimaan showpainin kattava urheiluvakuutus. Vakuutuksesta saa lisätietoa koulutuksen alussa.

Koulutuksen kesto: Koulutus kestää noin 9 kuukautta (helmikuusta lokakuuhun). Harjoitukset järjestetään kahdesti viikossa Porvoon harjoitushallilla (alustavasti keskiviikkoisin klo 18–20 ja lauantaisin klo 12–15). Koulutus on intensiivinen, mutta poissaolot ovat sallittuja.

Koulutuksen sisältö: Opetusohjelma keskittyy aluksi showpainin perustekniikoihin ja turvalliseen kehässä liikkumiseen. Kun perusteet ovat hallinnassa, siirrytään yhä haastavampiin tekniikoihin sekä esiintymisharjoituksiin. Koulutettavat pääsevät myös kehittämään ohjatusti omia showpainihahmojaan.

Koulutuksen loppupuolella koulutettavat pääsevät esiintymään yhdistyksen suljetussa tapahtumassa. Koulutus tarjoaa valmiudet esiintyä FCF:n tapahtumissa.

Huomioithan että vaikka koulutus on suunniteltu mahdollisimman turvalliseksi, showpaini on fyysisesti haastava laji ja sisältää riskejä.

Pääsykokeet: Hakijoita arvioidaan sekä fyysisen suorituksen että esiintymistaidon perusteella. Kaikki hakijat myös haastatellaan. Pääsykokeisiin kannattaa ottaa mukaan mukavat sisäliikuntavarusteet, -kengät, juomapullo ja pientä evästä. Jo pääsykokeissa suositellaan käyttämään polvisuojia, joissa ei ole kovia muoviosia. Esimerkiksi lentopallosuojat toimivat täydellisesti.