Muutoksia FCF:n mestaruuteen.

  • 21.7.2017

FCF Wrestlingin General Manager Leo Lemmetty ja FCF:n johtoryhmä ovat tehneet kesällä mittavasti töitä viedäkseen suomalaista showpainia eteenpäin. Ensimmäisenä muutoksena nähdään parannuksia suomalaisen showpainin kirkkaimpaan palkintoon, sen mestaruuteen.

Jatkossa FCF:n suomenmestaruus tunnetaan yksinkertaisemmin nimellä FCF:n mestaruus, ja mestarin voi haastaa tittelistä vain sijoitettu haastaja.

FCF Wrestlingin valtuuttamissa otteluissa esitetyt näytöt, voitot sekä yleinen tunnettavuus vaikuttavat painijoiden haastajasijoitukseen listalla, jota ylläpitää FCF:n johtoryhmä sekä mestaruuskomitea. Haastajalista koostuu FCF:n mestarista sekä neljästä parhaasta haastajasta sijoitettuna luvuilla 1-4 luoden käytännössä FCF Wrestlingin top-5:n. Haastajilla on sijoitukseensa nähden painotettu mahdollisuus saada mestaruusottelu niin, että ykköshaastajalla on suurimmat mahdollisuudet ja neloshaastajalla pienimmät. Tilanteen sattuessa ja mestaruuskomitean niin päättäessä, kuka vain haastajalistalta on kelvollinen ottelemaan FCF:n mestaruudesta hallitsevaa mestaria vastaan.

FCF voi myös valtuuttaa ulkomailla käytyjä otteluita ja ottelijoita etsiessään FCF:lle varteenotettavia ottelijoita, mutta mestaruutta voidaan yhä käytännössä kohdella showpainin suomenmestaruutena. Haastajalistaa päivitetään pitkin kautta aina tapahtumien jälkeen tai kun mestaruuskomitea katsoo sen tarpeelliseksi. Ensimmäinen lista julkaistaan ensi viikon maanantaina kello 12.00.