SISU8 haastattelussa: Sebastian Vauhkonen

  • 29.7.2021

1. Mitkä olivat ajatuksesi kun kuulit olevasi mukana SISU8 turnauksessa?
– Tämähän ei ollut yllätys kenellekään! Sebastian Vauhkonen on edelleen FCF:n ainoa painija, jota ei ole koskaan selätetty ja joka ei ole koskaan luovuttanut. Suoraan sanottuna yllättävää on se, että turnaus järjestetään ylipäänsä, eikä Sebastian Vauhkosta julistettu suoraan suomalaisen showpainin uusiksi kasvoiksi.

2. Jaat SISU8 turnauksen estradin seitsemän muun kovan kilpailijan kanssa, miksi uskot juuri sinun vievän tavoitellun pokaalin kotiin?
– Kovan ja kovan.. miten sen nyt ottaa. Tietääkseni paria poikkeusta lukuunottamatta kaikki kilpailijani lähtevät turnaukseen tappio alla. Tuntuu että SISU8-standardit ovat tänä vuonna erityisen matalalla. Oli miten oli, Sebastian Vauhkonen on paras matossa, ilmassa ja pystyssä ja lähtee turnaukseen ehdottomana ennakkosuosikkina.

3. Mitä taas pitäisi tapahtua, että voitto jää tänä vuonna sivu suun?
– Toki urheilussa yllätyksiä tapahtuu. Ylikuntoa esimerkiksi pitää aina varoa. Punavuoreen voi myös iskeä asteroidi.

4. Kenen uskot olevan suurin esteesi turnauksessa?
– Koura on aikamoinen Mörkö, mutta huippustrategina Sebastian Vauhkosella on tähänkin voiton avaimet. Ajattelin lahjoa tämän näkinkengällä.

5. Mitä suunnitelmia sinulla on urallesi turnauksen jälkeen, tuli siitä voitto tai ei?
– Voittohan on vääjäämättömyys – we know this – mutta turnauksen jälkeen Sebastian Vauhkosesta tulee virallisesti suomalaisen showpainin uudet kasvot. Sebastian Vauhkonen vie showpainin salonkeihin, kulttuuriympyröihin, aamutelevision studioon, urheilugaalaan ja lopulta Linnan juhliin. FCF:stä tulee #mainstreamiä ja koko painikansa tulee kiittämään tästä Sebastian Vauhkosta – showpainin kuuminta brändiä.