Uusittu FCF:n Mestaruus

  • 11.1.2018

Talvisota XII oli monin tavoin historiallinen tapahtuma: se oli FCF:n historian ensimmäinen loppuunmyyty tapahtuma, jonka intensiiviset ottelut saivat oikeutetun sinetin kun tapahtuman pääottelussa oli ensimmäistä kertaa suomipainin historiassa sekä FCF-Mestaruus että Valhalla Nordic-Mestaruus samaan aikaan ottelussa panoksena.

Kesällä uudistettu mestaruuden haastajalista sekä Talvisodan pääottelun tärkeys FCF Wrestlingin tulevaisuuden kannalta johtivat Toimitusjohtaja Leo Lemmetyn ja FCF:n hallituksen päättämään, että tämän tason ottelu olisi mainio tilaisuus vaihtaa myös FCF-Mestaruuden vyö upouuteen heijastakseen ottelun merkitystä ei vain uniikin panoksensa takia, mutta myös siksi että ottelussa ratkaistiin myös symbolisesti FCF:n takahuoneen johtajan asema ja täten FCF Wrestlingin suunta tulevalle vuodelle.

Mutta ennenkuin käännetään katse eteenpäin, otetaan pieni vilkaisu FCF mestaruuden historiaan…

Promokuva vuodelta 2005 PWF:n mestaruusottelusta haastaja Stark Adder vastaan mestari StarBuck.

Suomenmestaruuden eli nykyisin FCF-mestaruudeen juuret ulottuvat vuoteen 2004, kun FCF Wrestlingiä edeltänyt painipromootio Pro Wrestling Finlandia järjesti mestaruusturnauksen 14.9.2004. Ensimmäiseksi Suomenmestariksi kruunattiin tuolloin ”Backyard Bully” McMurphy (1. Mestaruuskausi, 166 pv).

Vaikka PWFn olemassolo jäi lyhyeksi – promootion sulkien ovensa kahden vuoden jälkeen vuonna 2006 – mestaruusvyö jatkoi matkaansa FCF Wrestlingissä, ja viimeisestä PWF-mestarista tuli samalla ensimmäinen virallinen FCF-mestari, Stark Adder (1. Mestaruuskausi, 365 pv).

FCF Wrestlingissä mestaruuden arvokkuus on kasvanut merkittävästi sen vaatimattomasta alusta menneiden vuosien aikana: mestaruutta on puolustettu neljässä maassa ja sen kantajiin lukeutuu muun muuassa norjalaispainin pioneeri Erik Isaksen (1. Mestaruuskausi, 98 pv.) sekä japanilainen legenda Tajiri (2. Mestaruuskautta, 124 pv). Näiden nimien lisäksi mestaruutta ovat kantaneet suomipainin eliitti, m.m. Tuho Torvinen (1. Mestaruuskausi, 167 pv.) Heimo Ukonselkä (3 Mestaruuskautta, 569 pv.), ”The Rebel” Starbuck (5. Mestaruuskautta, 721+ pv.) ja Valentine (5. Mestaruuskautta, 1244 pv).

Tajiri FCF:n mestarina vuonna 2010 © www.miruhon.net

Nyt 13 vuotta palvellut edellinen suomenmestaruusvyö eläköityy ja saa arvoisensa leposijan FCF Wrestlingin tilojen seinällä, ja sen paikan ottaa uusi, uljas FCF-mestaruusvyö. FCF Wrestlingin hallitus halusi vain parasta etsiessään FCF-mestaruudelle uutta vyötä, joten Toimitusjohtaja Leo Lemmetty otti yhteyttä Wildcat Championship Belts:iin (www.wildcatbelts.com); samaan yritykseen joka on tehnyt mestaruusvöitä painimaailman suurille, m.m. WWE, ROH, NJPW, TNA ja Dragon Gate. Lopputulos puhuu puolestaan…

 

 

Uusi FCF-mestaruusvyö heijastaa uuden aikakauden alkua FCF Wrestlingille sen uusimman mestarin ”The Rebel” Starbuckin johdolla. FCF-Mestari ei ole pelkästään suomipainin kuningas, mutta myös sen tärkein lähettiläs ja kasvot ulospäin niille jotka ovat jo faneja sekä niille jotka vasta ovat löytäneet lumoutuneena kuningaslaji showpainiin.

Uusi mestari. Uusi mestaruusvyö. Uusi vuosi. Tästä on hyvä jatkaa!