Alfa vastaan Vincenzo SISU8-turnauksen finaalissa

  • 10.12.2022

Ensimmäinen SISU8 järjestettiin vuonna 2017, ja historian saatossa turnauksesta pokaaleineen on tullut yksi suomalaisen showpainin kulmakivistä. Turnaus on tarkoittanut voittajansa nousemista aivan uudelle tasolle, uusia mahdollisuuksia, joskus jopa mestaruusotteluita. Tänä vuonna pokaalia tavoitellaan järjestyksessään viidettä kertaa. Noiden viiden turnauksen aikana voittoa on tavoitellut yhteensä 27 painijaa, yhteensä 34:ssä ottelussa. Talvisodassa nähdään ottelu numero 35, jossa päätetään tämän vuoden voittaja.

Nyt pokaalista taistelevat turnauksen konkari Alfa sekä hiljattain esille astunut, pysäyttämätön “Valioyksilö” Vincenzo!

Vuosi 2022 on tarkoittanut Alfalle tähänastisen uransa kovinta nousukiitoa. Vuoteen on mahtunut niin vanhojen vihollisien peittoamista kuin joukkuemestaruusottelu, sekä tietenkin tämän nimenomaisen turnauksen finaaliin asti eteneminen. ”Lössin bossi” on samalla kasvattanut suosiotaan suomalaisen painiyleisön edessä tapahtumasta toiseen, eikä meininki näytä hidastuvan Talvisotaa kohti kiidettäessä. Tätä voi todellakin sanoa Alfan vuodeksi.

Syksyllä debytoinut Vincenzo on kuitenkin järkälemäinen este voiton tiellä. Valioyksilöllä on takanaan kolme ottelua, joiden aikana tuolle roomalaiselle veistokselle on ehtinyt syntyä jo tietynlainen maine. Hän painii erityisen lyhyitä mittelöitä, joissa vastustajat pistetään nippuun nopeasti ja taloudellisesti. “Valioyksilö” on selvittänyt tiensä finaaleihin niinkin tehokkaasti, että aikaa turnauksen läpi puhaltamiseen tähän asti on kulunut yhteensä vain 5 minuuttia ja 27 sekuntia.

Nyt voi todellakin sanoa, että vastustamaton voima kohtaa liikuttamattoman esineen. Pystyykö Alfa pitämään hypejunan käynnissä ja viemään Vincenzon siihen ensiminuuttien jälkeiseen osaan ottelua, missä urheilu muuttuu selviytymiseksi? Suuntaa Livetoon ja hanki lippusi vuoden spektaakkeliin 17. joulukuuta!