Brändi ja Paini-Weikot ottelevat mestaruudesta Gusin säännöillä

  • 17.11.2022

Aika ajoin jotkut sopeutumiskyvyttömät ukot valittavat, kuinka mitään ei saa enää sanoa. Pian erään Brändin pahat pojat taas tulevat varmastikin kovaan ääneen valittamaan, ettei mitään enää saa myöskään tehdä. Nimittäin marraskuun suuri uusintaottelu FCF Joukkuemestaruudesta on katettu à la Gus Kallio – tuo jalon urheiluhengen airut. Jos korviaan oikein höristää, saattaa tuulenvireestä erottaa raumalaisella murteella ulinan: ”On meinaa iham birun gusiset säännöt!”.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, etteivät Sebastian Vauhkonen ja Toni Tamminen voi enää yhtä surutta venyttää hyvän painiskelun rajoja niin kuin tähän asti. Gus Kallion sormea heristävä haamu ei tule hyväksymään Brändin väkivaltaisia kepulikonsteja, sellaisia kuten heidän syyskuista metodiaan voittaa Paini-Weikoilta titteli: mestaruusvyöllä päähän lyöden. Nyt, niin kutsutussa Gusin säännöt -ottelussa,  ensimmäinen ja pieninkin rike johtaa kylmästi hylkäykseen. Samassa myös showpainin räikein porsaanreikä kurotaan umpeen, sillä mestaruus voi vaihtaa omistajaansa myös hylkäyksellä tai uloslaskulla. Lisäksi nyrkillä ei saa lyödä, yläköydelle ei kiivetä, eikä kehän ulkopuolella painia. 

Isoisoisoisänsä puristiset säännöt nykyaikaan lanseerannut Ken Kallio, sekä joukkutoverinsa Jake Luupää, saanevat siis viimein tasaväkisen mahdollisuuden ottaa omansa takaisin. Räväkällä ja impulsiivisella Luupäällä oli itselläänkin tosin huoli, että myös hänen arsenaalinsa on nyt rajoitettu. Kallio kuitenkin vakuutti, että nämä huijaamisen absoluuttisesti eväävät säännöt ovat täysin heidän puolellaan. 

Takaako ”kotikenttäetu” Paini-Weikoille etulyöntiaseman? Vaihtuuko mestaruus historiallisen erilaisella ratkaisusuorituksella? Romahtavatko Valkoisen Salin seinät, jos/kun Brändi rikkoo pyhän urheiluhengen dogmaa? Kaikki tämä ja muuta selviää 19. marraskuuta! Liput: Liveto.