Omegan pääottelussa Shemeikka vs. Tykki vs. Tamminen – koulutustoverit ja vihamiehet taistelevat mestaruudesta

  • 23.5.2022

Kolme astui suden suuhun, jatkoi vaaravyöhykkeelle, kaik’ selvis’ urastaan. Kuusi vuotta, kolme kohtaloa, vain yhden heistä mestaruus. Lopult’ he, koulutoverit, kaikki toistaan vastaan. On veljeys kauas unhoitettu, välissään voitto ja kunnia. Parempi laittaa parastaan.

Runoilla voisi loputtomasti, eikä mikään tee tarpeeksi oikeutta Omegan pääottelun lähtökohdille. Kesäkuussa FCF Mestari Shemeikka puolustaa titteliään Viktor Tykkiä ja Toni Tammista vastaan – sama katras joka ainokaisena debytoi vuonna 2016 aloittaneesta koulutuserästä. Kaikki ovat kulkeneet omia polkujaan ja löytäneet paikkansa, mutta aina nuo tiet vaan ottavat erilaisia menestyksen muotoja, ja jossain kohti niiden on taas ristettävä. Silloin mitataan kaiken muun ohella myös yksilöiden luonne.

Eikä Toni Tamminen ole todellakaan ottanut hyvällä sitä, että on jäänyt lannevaatteessa keimailevan kollegansa varjoon. Vastikään arkkivihollisensa The SANin kukistanut Rauman moottoriturpa on janonnut omaa mahdollisuuttaan huipulla, eikä myöskään jättänyt aikeita katkerien sanojen tasolle: vappuna ”Van Damminen” otti kuuden hengen joukkueottelussa selätysvoiton Shemeikasta ja kiikutti itsensä haastajaksi. Lahdessa vielä lakosi Jake Luupää, eli kysyä saattaa: onks se niinku oikeesti iham birun kova jätkä? Pitääkö olla huolissaan?

Viktor Tykkiäkin voi niin ikään kaivella, vaan hän ei sitä aiemmin hevin ole ilmaissut. Sen sijaan hollolalaisen silmissä hohtava kiilto, kun hän on katsonut muuan mestaruusvyötä, kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Pian tuo energia pääsi konkretisoitumaan samaisessa Kalliosalin ottelussa, jossa hän teoillaan teki asemansa selväksi; Shemeikka sai taas maistaa herrasmiehen väkivaltaa, aivan niin kuin aikoinaan, kun he aloittivat uriaan keskinäisellä vihanpidolla. Sitten meni Sebastian Vauhkonenkin pöydästä läpi ja uhkakuvat vain selkenivät. Vanhat haavat saattavat suorastaan revetä auki kun kyseessä on showpainin kirkkain arvonimi.

Ässä saisi siis kaiken järjen mukaan tutista kiiltävissä pöksyissään, mutta mehän tiedämme, että urhoollisempaa mestaria saa hakea. Talvisodan kruunajaisten jälkeen on haastajina kaatunut kolme korstoa, joista viimeisimpänä Dynastian Salomon Strid. Taistelutahtoinen Shemeikka ei aio liioin levähtää, mutta nyt edessä on kaikkein henkilökohtaisin taisto.

Pysyvätkö tunteet ja menneisyyden painolasti kurissa? Liittoutuvatko haastajat keskenään vain pettääkseen toisensa? Onko tämä latautunut hässäkkä liikaa Ässälle? Kolminkeskeinen paremmuus ja mestaruus selvitetään Omegassa 11. kesäkuuta – ole siis siellä. Liput myynnissä Livetossa!